Життя і здоров’я людини нерозривно пов’язані із вживанням їжі. І якість життя залежить від якості харчування.
16 жовтня щорічно відзначається Всесвітній день здорового харчування. З метою популяризації культури здорового харчування у нашому закладі проходило багато цікавих заходів. Протягом тижня молодші школярі переглянули відеоматеріали “Харчування і здоров’я”, приготували вітамінний фруктовий та овочевий салати, сформували “Корзину здоров’я”, розглянули “Тарілку здорового харчування” та дізналися яких вітамінів потребує наш організм. Була проведена виставка малюнків “ Я – за дорове харчування.”
В рамках цього тижня учитель технологій Кушмарак Ольга Михайлівна провела з учнями 5-Б класу цікавий і повчальний STEM-урок: “Тарілка здорового харчування”. Вона познайомила учнів з правилами здорового харчування, навчила розраховувати правильну кількість калорій і правил культури харчування, а також разом готували смачну та корисну їжу
На завершення тижня було проведено “День яблука”. 21 жовтня, у всьому світі відзначають Всесвітній день яблук, який був започаткований 2020 року. Яблуко – один з найпопулярніших фруктів, тому, без сумніву, заслуговує на таке свято. Учні 3-А класу стали ініціаторами такого свята в Коломийському ліцеї №2. Учні багато дізналися про яблука і хотіли цією інформацією поділитися із своїми друзями. Вчили вірші і пісні, готували загадки та інформативні матеріали……А ще всіх дітей очікували ігри та розваги.
Проведені заходи дали змогу зрозуміти, що раціональне та здорове харчування – це, перш за все, правильно організоване і своєчасне постачання організму живильною і смачною їжею. Тиждень культури здорового харчування – це привід вкотре нагадати, що здорове, правильне є одним з найбільш значущих аспектів способу життя людини і факторів її здоров’я.